Dārznieks Dāvids padalās ar savas ģimenes marinēto gurķu recepti: viena sastāvdaļa ir ļoti neparasta

Foto – ekrānuzņēmums

Dārznieks un influenceris Dāvids, kurš audzē tomātus, gurķus un visu ko citu, sociālajās vietnēs padalījies ar savas ģimenes izlolotu marinēto gurķu recepti.

Mums parasti paliek tie neglītie gurķi, jo visus smukos mēs atdodam ciemiņiem un pašiem paliek tie nesmukie. Tā kā tu esi tas, ko tu ēd, mēs arī paši neesam baigi smukie. Un es jau sen gribu uztaisīt marinētos gurķus. Tātad, šī marinēto gurķu recepte ir no manas mammas un sievas mammas, tāds “savārstījums”. Un mēs esam atraduši to ideālo variantu, kas der tieši mums.

Tātad, ņemam burku, bet ne trīslitrīgo, tās mums ir par lielu. Tad liekam burkā lauru lapu, smaržīgos piparus, arī ar parastajiem pipariem es galīgi neskopojos. Vēl arī pieberu sinepju sēklas, kuras var nopirkt, piemēram, “Gemosā”. Un diezgan daudz viņas pieberu.

Foto – ekrānuzņēmums

Un vēl – parasti es noteikti ielieku samtenes ziedu. Šogad gan vēl nav uzziedējušas, tāpēc nav. Bet principā samtenes zieds būtu jāliek, jo tas kaut kam tur neļaujot bojāties. Tātad, pēc tam es pievienoju savus slavenos saldētos ķiploku ziedus un mārrutku lapas. Vēl – diļļu kātus. Kāpēc kātus? Jo pašas dilles mēs ikdienā apēdam.

Dzīve vienatnē pēc 60: kāpēc vīrieši biežāk meklē līdzās kādu, bet sievietes – izvēlas būt vienas

Un tad – bāžam iekšā gurķīšus. Pirms tam gurķi mums ir izmērcēti un tiem ir nogriezti gali. Mums nav mazi gurķīši, tādi vidēji, bet labi, ka visi vienādi. Tad pa virsu uzlieku kādu upeņu un ķiršu lapu.

Un tā, kā gatavo marinādi: uzvāra lielā katlā ūdeni un lej virsū burkām. Tad uzliek vāku un liek tās burkas nostāvēties uz kādu brīdi, pa virsu uzsedz kādas vecas segas, lai saglabātos siltums. Pēc tam to visu ūdeni lej atpakaļ nost tajā katlā un tad taisa “īsto” marinādi.

Foto – ekrānuzņēmums

Tātad, uz 3 litru burku marinādes sastāvdaļas ir: 3 ēdamkarotes cukura, 1,5 litrs ūdens (tas no tā katla), 2 ēdamkarotes sāls un 2 karotes etiķa esences. Diemžēl Latvijā etiķa esence nav nopērkama, bet mēs to pērkam Lietuvā. Tad to visu atkal uzvāra, lej virsū gurķiem burkā, liek virsū vāciņu, aizskrūvē. Liek burku “uz leju” un pāri pārsedz atkal tās vecās segas. Kad šķidrums ir atdzisis, liek burciņas kur nu paredzēts – kādā plauktā, pagrabā vai kur citur.